Soğan Sarması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. soğan dolması tarifi
    soğan sarması nasıl yapılır
    resimli soğan sarması tarifi
    soğan sarması resimli tarif
    soğan sarması yapılışı

    [​IMG]

    Malzemeler:

    Orta büyüklükte 8 soğan
    250 gr. kıyma (sığır ve koyun)
    Tuz,
    biber,
    baharat ve maydanoz
    1 dilim ekmek içi
    1 yumurta
    Biraz galeta tozu
    İki yemek kaşığı süt
    2 yemek kaşığı vita
    1 bardak et suyu.

    Yaplışı :

    Dolma olabilecek büyüklükteki soğanların muntazam olanlarını ayırın ve kabuklarını soyun, yıkayın. Ateşteki kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün.. Soğanların içlerini boşaltın. Ekmek dilimlerini sütle ıslatın. Ufalayın, kıymayı bu ufalanmış ekmek, kıyılan maydanoz ve soğan içleri île karıştırın yumurta, bahar tuz katın karıştırın. Hazırladığınız içi soğanlara doldurun. Tepsiye veya hararete dayanan bir tabağa dizin. Üstüne galeta tozu serpin. Eritilen yağı, et suyunu ilâve edin. Fırına koyun. Suyunu kaşıkla arada bir soğanların üstüne gezdirerek dökmek suretiyle 20 dakika pişinin. Patates püresi ile servis yapın