Soğan Kremalı Somon Balığı

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Soğan Kremalı Somon Balığı Tarifi

    Malzemeler:
    * 4 dilim somon balığı
    * 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur)
    * 3 çorba kaşığı limon suyu
    * 6 çorba kaşığı zeytinyağı
    * 500 gr sebzelik soğan
    * 1-2 çorba kaşığı margarin
    * 3 yumurta sarısı
    * Tuz
    * Karabiber
    * Toz şeker
    * 150 gr yoğurt
    * 1 göbek salata
    * 1 salatalık
    * 2 çorba kaşığı sirke

    Hazırlanması:
    * Balığı temizleyin. Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın. Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
    * Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin.
    * Soğanı soyup ince ince doğrayın. Bir tencerede kızgın yağda sote edin. 15 dakika bu şekilde pişirin.
    * Tencereyi ocaktan alın. Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
    * Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın. Salatalığı yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin.
    * Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
    * Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın. Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün. 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin.
    * Balık ve salatayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın.

    afiyet olsun​