Soğan doğrama şekilleri (resimli)

'Bunları biliyormusunuz' forumunda çirkinördek tarafından 13 Nisan 2013 tarihinde açılan konu


  1. Mutfaklarımızın vazgeçilmezidir soğan. Her evde mutlaka olmalıdır. Açıkcası olmazsa olmazlardandır denilebilir. Peki soğan doğrama şekilleri hakkında bir bilginiz var mı? Yoksa hemen resimlerle size soğan nasıl doğranır anlatalım.


    Yemeklik soğan doğrama:
    Soğanın kabuklarını soyup ikiye bölün. Kesme tahtasına tüz kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Daha sonra uç kısımlardan kök kısmına doğru, kısa aralıklarla ve enine 3-4 kesik atın. Bu işlem sırasında dağılmaması için soğanın kökünü tamamen kesmeyin. Ardından aynı şekilde dikey olarak kesin. Buraya kadar tamamsa artık yemeklik soğanlarımıza son halini verelim. Uç kısmından kök kısmına doğru kesip küçük küpler elde edin.

    [​IMG]

    Piyazlık soğan doğrama:
    Soğanın kabuklarını soyup ikiye bölün. Kesme tahtasının üzerine yerleştirin. Soğanın uç kısmından kök kısmına doğru paralel olarak ince dilimler kesin. Piyazlık kesim, adındnd anlaşıldığı gibi piyaz, salata, garnitürlerde kullanılır.

    [​IMG]

    Halka soğan doğrama:
    Soğanın kabuğunu soyun. daha sonra uç kısmından küçük bir parça kesip düzleştirin. soğanı kesme tahtasının üzerine yerleştirin. Uç kısmından kök kısmına doğru çok kalın olmayan yuvarlak dilimler kesin.

    [​IMG]