Sodalı Börek Nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu



  1. Malzemeler:
    6 adet yufka
    Bir kase beyaz peynir veya lor peyniri
    Bir tutam maydanoz
    1 yumurta
    1 şişe maden suyu
    1 çay bardağı süt

    Yapılışı:

    Fırın tepsisini yağlayıp 3 kat yufkayı üst üste seriyoruz (Bunu yaparken yufkaları dümdüz ve sıkıştırarak yapmayın bol bir şekilde sermeye çalışın). Bir kasede ufaladığımız peynirlere doğranmış maydonozları ekleyip karıştırdıktan sonra hazırlanan iç malzemesini yufkaların üzerine eşit miktarda dağıtın. Kalan 3 katı da aynı şekilde serdikten sonra böreğimizi kare kare dilimleyelim. Böylelikle üzerine dökülen soda içine rahatça yayılsın. Kesme işlemi bittikten sonra 1 çay bardağı sütü böreğin üzerinde gezdirelim. Ayrı bir yerde 1 yumurtayı çırpalım ve üzerine sodayı ekleyelim (Soda köpüreceği için yavaş yavaş boşaltın). Hazırlanan sodalı yumurtayı tamamen yufkaların üzerine döktükten sonra üzeri kızarıncaya dek yaklaşık 160 derece fırında pişirelim.

    [DIKKAT] böreğin içi yumuşak olması için süt ekleyin. Eğer daha çıtır çıtır seviyorsanız süt koymayabilirsiniz.[/DIKKAT]