Siyah turp kavurması

'Damak Keyfi' forumunda passer tarafından 18 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Siyah turp kavurması malzemeler:
    4 tane orta boy turp,
    1 baş kuru soğan,
    1 yemek kaşığı margarin,
    125 gr kıyma ,arzuya bağlı isteyen kullanmayabilirde,
    1 çay kaşığı tuz,
    Yapılışı:
    Turpların yıkandıktan sonra kabukları soyulup ,rendelenir rendeleme iri boy rende gözünde yapılmalı.Rendelenen turpların suyunu çok fazla olmamak kaydı ile sıkıp çıkarıyoruz.Orta boy tavamıza ,küp şeklinde doğranmış soğanı ,kıymayı ve yağı birlikte kavuruyoruz .soğanlar pembeleşmeden turp ve tuzuda atıp hep birlikte kavuruyoruz.Kavurma işlemi turptaki kalan suyun salınıp çekilmesine kadar devam edecek ..
    Soğuk kış günlerinde vucutdaki bağışıklık sistemini güçlendiren turp kavurmamız yenmeye hazır afiyetler olsun...
     



  2. Cevap: Siyah turp kavurması

    Daha önce hiç duymadım tadı nasıl acaba..:f20:
    Sen denedinmi Passer..
     



  3. Cevap: Siyah turp kavurması

    Salata olarak tüketmem de bir sakınca yoktur umarım :)
     



  4. Cevap: Siyah turp kavurması

    tşkler cnmm eminim değişik bir tattır ellerine sağlık .
     


    passer bunu beğendi.

  5. Cevap: Siyah turp kavurması

    Evet salata olarak da tüketilir fakat siyah turp kırmızı olandan daha acıdır..Çayın yanına gider gazı da fazla etkilemiyor tadı mantar kavurmasına benziyor kültür olanı değil de kocabaş diye bilinen ,biberli mantarın tadına... yapımı 30 dk. sürer daha ne olsun ..Antibiyotik niyetine kullanılacak bir yemek:f196:
     



  6. Cevap: Siyah turp kavurması

    Mantarın her türlüsünü çok severim tadı ona benziyorsa mutlaka deniyeceğim teşekkürler..:f40:
     



  7. Cevap: Siyah turp kavurması

    Kesinlikle denemek lazim paylasim icin tesekürler.
     



  8. Cevap: Siyah turp kavurması

    Farklı bir damak tadı olsa gerek..Kıymasız denemek isterim passer teşekkürler.:f40: