Şiveydiz

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Şiveydiz


    [​IMG]


    Malzemeler


    250 gr Nohut
    250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
    1 Demet Taze Sarımsak
    1 Kg Yoğurt
    1 Su Bardağı Su
    Tuz

    Sos Malzemesi


    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çay Kaşığı Haspir


    Yemeğin Tarifi


    Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp
    kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın. Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir
    kapta yumuşayana kadar haşlayın.

    Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. Hazırladığınız
    ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin.

    Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın.
    Yemeği servis tabağına alın. Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.

    Afiyet Olsun.
     


Benzer Konular
Yükleniyor...