Şiveydiz Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 10 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Şiveydiz Tarifi
    Şiveydiz nasıl yapılır

    Şiveydiz Malzemeleri
    2 yemek kaşığı kuru nane
    300 gr küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
    1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
    yarım kg taze sarımsak ( sadece beyaz kısımları)
    yarım kg taze soğan ( sadece beyaz kısımları)
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı un
    6 kepçe süzme yoğurt
    yağ, tuz.
    Şiveydiz Yapılışı

    [​IMG]
    Şiveydiz yapılışı
    Eti ve nohutları tencereye alın.
    Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın.
    Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın.
    Gerekiyorsa su ilavesi yapın.
    Suyun ölçüsü malzemelerin üzerine çok az çıkacak kadar olacak.
    Bu arada yoğurt , yumurta ve unu topak kalmayacak biçimde iyice çırpın.
    Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve böylece ılıtın.
    Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin.
    Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin.
    Sürekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın.
    Ocaktan alınca tuz ilave edin.
    Biraz zeytinyağında nane yakın ve yemeğin üzerinde gezdirin.
    Afiyet olsun..