Şiş Börek (Mantı) Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 3 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Şiş Börek (Mantı) Tarifi
    Şiş Börek (Mantı) nasıl yapılır

    GEREKLİ MALZEMELER

    nane, kuru tarhun
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı erişte
    1 su bardağı mantı
    1 kase tuzlu süzme yoğurt
    1 su bardağı nohut
    1 kuru soğan
    zeytinyağı
    1 avuç pirinç

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Soğanı piyaz gibi doğrayın yağda bir iki döndürün. Üstüne haşlanan nohutu, pirinç, erişte ve mantıyı ekleyin. Üstüne su(sıcak) ekleyerek pişirin. Yoğurdu su ile biraz çırpın. Yemeğin suyundan biraz ekleyin ve ılıtıp yemeğe tekrar dökün. Tavada tereyağını kızartın ve üstüne tarhun ve nane ekleyin ve elde ettiğiniz sosu çorbaya ekleyin. Altını kapatın.