Siron tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Gelincik tarafından 4 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. 2 su bardağı su
    125 gr margarin-tereyağı
    2 kase yoğurt
    5 diş sarımsak
    Aldığı kadar un
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    Pul biber
    [​IMG]
    Siron Tarifi - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
    Su ve tuzu karştırıp unu ekleyin ve bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alın. Oklavayla olabildiğince büyük açılır. Yufkayı temiz bir bezin üzerine serin nemi gidene kadar kısa süre kurumaya bırakın.. Nemi giden yufkaları rulo yapın ve iki parmak eninde kesin. Kesik kısımlar üste gelecek şekilde tepsiye sıkı sıkı dizin. Eritilmiş margarinin içine bir bardak su ekleyin. Ve bu su ile sironları ıslatın. Sonra sarımsaklı yoğurdu yayıp son olarak yağda yakılmış pulbiberi üzerine gezdirin.

    NOT: Bu tarifi bayat pide ile de yapabilirsiniz
    Kaynak