Sirkeli Pırasa tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler :

    1 bağ pırasa
    250 gr yoğurt
    2 diş sarmısak
    bir tutam kırmızı pul biber
    1 çorba kaşığı sirke

    Yapılışı :

    Pırasaların sadece soğan kısmını 7-8 cm.uzunlığunda doğrayın, bol suda haşlayın. İyice yumuşadıktan sonra süzgece alın ve suyunu iyice çektirin. Elinizle her bir pırasayı yassı hale getirdikten sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra çatalla lif hale gelinceye kadar ezin. İçine 1 çorba kaşığı sirke konmuş sarmısaklı yoğurtla pırasaları karıştırın.. Tabağa aldıktan sonra kızartma yağından biraz alın içine kırmızı pul biber karıştırıp üzerinde gezdirin. Bu Sinop ilinin bir mezesidir. Aynı tarifi patlıcanla da yapabilirsiniz.