Şıpslı Tavuk Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Şıpslı Tavuk Çorbası Tarifi Resimli
    Şıpslı Tavuk Çorbası Tarifi
    Şıpslı Tavuk Çorbası nasıl yapılır, Şıpslı Tavuk Çorbası yemek tarifi
    [​IMG]
    Şıpslı Tavuk Çorbası
    Malzemeler
    bir bütün tavuk
    5 çorba kaşığı un
    yarım litre süt
    1 bardak su
    3 bardak tavuk suyu
    1 çorba kaşığı margarin
    1 kuru soğan
    pul biber
    sarmısak
    tuz
    Hazırlanışı
    Tavuğu haşlayın. Haşlanmaya yakın suyuna tuz atın. Haşladıktan sonra parçalarına ayırın. Bir kenarda bekletin. Bir kase içinde 5 çorba kaşığı unu su ile muhallebi kıvamına getirin. Bir tencereye sütü, suyu, soğutulmuş et suyunu ve unlu karışımın yarıdan fazlasını koyarak devamlı karıştırarak kaynatın.

    Muhallebi kıvamına gelinceye ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Sulu olduğunu düşünürseniz ayırdığınız unlu karışımdan katabilirsiniz.Son olarak parçalara böldüğünüz tavuğu çorbanın (şıpsın) içine katın. Servis ederken doğranmış, margarinle ve pul biberle kavrulmuş soğanı sos olarak ekleyin.

    Dilerseniz dövülmüş ve sulandırılmış sarmısak sosu da ekleyebilirsiniz.