sini kebabı

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 8 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hatay yemegi sini kebabı nasıl yapılır?
    sini kebabının yapılışı RESİMLİ
    [​IMG]
    Malzemeler:


    600 gr kıyma(biraz yağlı), 4-5 adet soğan,2 adet biber 1-2 domates,karabiber, tuz,kimyon, bir çorba kaşığı domates salçası

    Tarifi

    Soğanları rendeleyin. Fırının tepsisi içinde soğan rendesiyle kıymayı karıştırın üstüne bir çay kaşığı kadar kimyon bir o kadar da karabiber ekleyin. Yeteri kadar tuz ekledikten sonra da bütün karışımı iyice yoğurun. soğanlar kıymanın içinde farkedilmeyecek kıvama geldiğinde yoğurma işlemi tamam demektir. Karışımı tepsinin tabanına elinizle bastırarak iyice yayın. kıymanın yüzeyini parmaklayarak yüzeyde 7-8 adet delik açın. Şimdi domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp yüzeye serpiştirin. Biberleri de rastgele yüzeye yayın. En sonunda bir çorba kaşığı domates salçasını çukur bir tabakta tabağın dolusu su ile karıştırın. Bu karışımı tabağı yüzeyde gezdirerek dökün. önceden ısıttığınız fırında yüksek ateşte pişmeye bırakın. Yaklaşık pişme süresi 40 dakikadır. afiyet olsun.