Şili Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Ülkeler' forumunda zamaneanne tarafından 26 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Şili Vizesi İçin Gerekli Evraklar




    Şili Vizesi İçin Hangi Evraklar Gerekli




    İŞVEREN İSENİZ: (Tüccar, Avukat, Doktor, Serbest m.)

    • İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı (orijinal,antetli kağıda)
    • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi(son 3 aylık)
    • Vergi levhası fotokopisi 2008 işlenmiş olmalı
    • İmza sirküleri fotokopisi
    • Sicil gazetesi fotokopisi
    • Maddi durumu gösteren belgeler(şahsi banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    • Ticari ise ticari davetiye
    • Otel rezervasyonu
    • Uçak rezervasyonu
    • Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    • Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.


    ÜCRETLİ İSENİZ: (Sözleşmeli personel, memur , işçi vs..)

    • İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı
    • İş yerinizden çalıştığınızı belgeleyen yazı(orijinal,antetli kağıda)
    • İmza sirküleri fotokopisi
    • Sicil gazetesi fotokopisi
    • Vergi levhası fotokopisi 2008 işlenmiş olmalı
    • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi(yeni tarihli)
    • Sigortalı işe giriş bildirgesi fotokopisi
    • Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
    • Maddi durumu gösteren belgeler(şahsi banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    • Ticari davetiye
    • Otel rezervasyonu
    • Uçak rezervasyonu
    • Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    • Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.

    EMEKLİ İSENİZ:

    • İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı
    • Emeklilik kimlik cüzdanı fotokopisi
    • Emeklilik maaşının alındığı banka hesap cüzdanının fotokopisi
    • Maddi durumu gösteren belgeler(şahsi banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    • Otel rezervasyonu
    • Uçak rezervasyonu
    • Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    • Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.



    ÖĞRENCİ İSENİZ:


    • Okuldan öğrenci belgesi
    • Öğrenci ailesinin iş durumunu ve gelirini gösteren belge
    • Öğrenci ailesinden muvaffakatname (Eğer ailesinden bağımsız tura katılıyorsa ve 18 yaşından küçükse)
    • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    • Otel rezervasyonu
    • Uçak rezervasyonu
    • Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    • Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.



    AVUKAT,DOKTOR,ECZACI VEYA MÜHENDİS İSENİZ:


    • İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı (orijinal,antetli kağıda)
    • İmza beyannamesi fotokopisi
    • Vergi levhası fotokopisi 2008 işlenmiş olmalı
    • Bağlı bulundukları odadan belge (son 3 aylık olmalı)

    DOKTORLAR........................TABİPLER ODASINDAN

    AVUKATLAR.........................BARODAN

    MİMAR VE MÜHENDİSLER .......MİMARLAR VE MÜHENDİSLER ODASINDAN



    • Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    • Ticari ise davetiye
    • Otel rezervasyonu
    • Uçak rezervasyonu
    • Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.

    Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.

    MEMUR İSENİZ :

    • İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı
    • Çalıştığınızı belgeleyen yazı
    • Seyahatiniz için izin belgesi
    • Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
    • Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    • Ticari ise davetiye
    • Otel rezervasyonu
    • Uçak rezervasyonu
    • Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    • Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.