Şeyhmilmuşi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 5 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Şeyhmilmuşi Resimli Şeyhmilmuşi Tarifi - Şeyhmilmuşi Nasıl Yapılır - Şeyhmilmuşinin yapılışı resimli Tarifi

    ŞEYHMİLMUŞİ OSMANLI YEMEKLERİ

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 su bardağı et suyu
    Maydanoz sapları
    1 bağ nane
    1 demet maydanoz
    2 çay kaşığı karabiber
    Tuz
    300 gr kıyma
    2 orta boy soğan
    10 çorba kaşığı tereyağ
    1 kg kemer patlıcanı
    250 gr yoğurt
    10 diş sarımsak dövülmüş
    1 orta boy domates
    1 çorba kaşığı domates salçası


    Hazırlanma Şekli
    Kemer patlıcanların sapları kalacak şekilde fazlalıkları keserek temizleyin. Sap yerinden koparmadan uzunlamasına dörde bölün. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tuzlu suda 30 dakika bekletin.
    Tavada tereyağ eritin. Yağ kızınca ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı katın. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Küp küp doğranmış domates, biber salçası, tuz, biber, nane, ve maydanozu katın 3-4 dakika kavurun. Ocaktan indirin.
    Pişireceğiniz tencerenin dibine maydanoz saplarını döşeyin. Patlıcanların birer birer önümüze alıp dörde ayrılmış kolların arasına hazırladığınız harçtan koyun. Maydanoz sapları ile bir sap bir de dip bölümünden bağlayıp tencereye yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar et suyu koyun. Tencereyi bir iki taşım kaynatıktan sonra kısık ateşe alın. 25-30 dakika pişirin. Sahana alın Üzerine dövülmüş sarımsaklı yoğurdu dökün.