Sevgililer Günü için Pasta Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 10 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sevgililer Günü İçin Pasta Tarifleri
    Sevgililer Günü Pastaları

    Sevgilinize bu özel günde kendi ellerinizle yaptığınız bir lezzeti sunmaya ne dersiniz?


    Çikolatalı Pasta


    [​IMG]

    Malzemeler: 1 hazır kek ( yoksa 3 yumurta, 3 fincan şeker, 3 fincan un, 1/2 paket kabartma tozu nu çıpıp yağlanmış 22 cm.lik kalıpta pişirip ortadan ikiye ayırın.)Keki ıslatmak için bir bardak süt ve isterseniz biraz içine likör katabilirsiniz.
    1 paket çikolatalı puding
    2 paket kare bitter çikolata
    1 paket kare beyaz çikolata
    1 kutu krema yada krem şanti
    İçine istediğiniz meyve yada kestane şekeri

    Hazırlanışı: Bir paket pudingi 1,5 bardak süt ve 1 paket kare bitter çikolata ile pişirin. Kekin alt katını ıslatıp arasına iyice çırptığınız kremayı sürün ve meyveleri yerleştirip üzerine diğer keki kapatıp ıslatın. En üstüne yapılan çikolatalı pudingi sürüp kaplayın. Beyaz çikolata ve diğer bitter çikolatayı rendeleyip üzerine serpiştirerek süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.



    Çilekli Cheesecake


    [​IMG]

    Malzemeler:
    1 paket burçak bisküvi
    1 yemek kaşığı margarin
    500 gr süzme yoğurt
    1 paket labne peyniri
    2 yumurta
    1 paket vanilyalı puding
    500 gr. Çilek
    1 su bardağı su
    ¾ su bardağı tozşeker
    ½ su bardağı buğday nişastası

    Hazırlanışı: Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirelim. 24 cm lik kelepçeli kalıbı yağlayalım. Margarini eritip bisküvilere karıştıralım ve elimizle iyice bastırarak kalıbın dibine yayalım. Kalıbı buzdolabına koyalım. Yoğurt, labne ve yumurtaları karıştırıp mikserle iyice çırpalım. İçine pudingi katıp biraz daha karıştıralım. Bisküvileri yaydığımız kek kalıbına bu karışımı boşaltalım. 175 dereceye ısıtılmış fırında 60 dakika pişirelim (üzeri hafifçe kızarana kadar) Çilekleri istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Çilekleri su, toz şeker ve buğday nişastası ile birlikte bir tencereye koyup kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başladığında sürekli karıştırarak koyulaşmasını bekleyelim. Koyulaştığında ocaktan alıp yine ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayalım. Cheesecake fırından çıkınca 5-10 dakika bekleyelim. Çilekli karışımı kekin üzerine boşaltıp yayalım. Soğuyunca buzdolabında en az 4-5 saat bekletelim. Bir gece buzdolabında beklerse daha güzel oluyor.


    Limonlu Tart

    [​IMG]

    Malzemeler:
    2 bardak un
    2 adet yumurta
    1 paket vanilya
    1 su bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı yoğurt
    150 gr margarin, eritilmiş
    Jöle malzemesi :
    1/3 su bardağı mısır nişastası
    1/4 su bardağı limon suyu
    1 adet limonun rendesi
    3 yemek kaşığı yağ
    Üst malzemesi :
    1 su bardağı şeker
    3 adet yumurtanın akı

    Hazırlanışı: Tart için gerekli olan, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağı eritin, karışıma katıp, karıştırın. Bir tart kalıbına boşaltın, fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Jöle malzemesini muhallebi gibi pişirin. Üç adet yumurta sarısı ve bir su bardağı şekeri mikserle çırpın ve jöleye azar azar ilave edin. Biraz daha pişirip, altını kapatın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. En üste ise, bir bardak şekerle çırptığınız üç adet yumurta akını yerleştirin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında bekletin.


    Frambuazlı muhallebi

    [​IMG]

    Malzemeler:
    1 lt. süt
    4 çorba kaşığı pirinç unu
    1/2 su bard. toz şeker
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 kase frambuaz veya vişne
    süslemek için çikolata

    Hazırlanışı: Sütü tencereye boşaltın.İçerisine pirinç unu,vanilya ve şekeri ilave edip çırpıcı ile karıştırın.Daha sonra ocağın altını yakıp sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin ve içerisine tereyağı ekleyip altını kapatın.Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ılımaya bırakın. Diğer tarafta kuplara bir miktar frambuaz yerleştirin.Üzerine ılımış muhallebiyi dökün ve üzerlerini yine frambuaz/vişne ile süsleyin.Buzdolabında 1 saat soğumaya bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.


    Karamelli Çikolata pasta



    [​IMG]

    Malzemeler:
    3 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Karamelli pasta kreması
    100 gr çiğ krema
    100 gr bitter çikolata
    Üzerini süslemek için biraz şeker hamuru

    Hazırlanışı: Şeker ve yumurta çırpıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu elenerek içerisine eklenir.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Soğuyan kek 3 'e bölünür.Parçalardan herbiri şekerli süt ile biraz ıslatılır .Kek katları arasına soğuk sütle hazırlanmış olan karamelli pasta kreması sürülür.Kremanın üzerine de mikrodalgada ısıtılımış çiğ kremanın içerisinde iyice erimiş olan çikolata ganaj sürülerek her bir kat tamamlanır.Pastanın dışını ister kalan krema ile isterseniz de meyvelerle süsleyebilirsiniz.
     



  2. Cevap: Sevgililer Günü için Pasta Tarifleri

    Frambuazlı pasta

    [​IMG]


    Malzemeler:
    pandispanyası için
    4Yumurta
    4Fincan şeker
    4Fincan un
    1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya limon kabuğu rendesi
    Kreması için:
    1 lt süt
    1 su bardağı şeker
    4 kaşık un
    vanilya
    1 yumurta
    1 paket kremşanti
    Karıştırarak muhallebi gibi pişirin daha sonra mikserle 5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın dolapta sertleşmesi için 15 dakika kadar bekletin. Üzeri için de 1 paket kremşanti, frambuaz, çok az pembe gıda boyası

    Hazırlanışı: Önce yumurtalar ve seker mikserle çırpılır. Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve bu yumurtalı harca katılır karıştırılır. Önceden yağlanmış, unlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır.175 derecede 35 dakika kadar pişirilir. Kekimiz soğuyunca ortadan ikiye keselim.. Daha sonra arasına kremamızı sürüp meyvelerimizi dizelim. Diğer yarısını da kapatıp çok az gıda boyası koyduğumuz kremşantiyle her yerini kaplayalım. Bir gün dinlendirip servis ederseniz çok daha güzel ve yumuşak olur.


    Fıstıklı Pasta


    [​IMG]


    Malzemeler:
    6 adet yumurta
    2 bardak şeker
    2 bardak un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    250 gr. margarin
    2 yemek kaşığı yer fıstığı

    Hazırlanışı: 6 yumurtayı tozşekerle iyice çırpın. İçine erimiş margarini atıp karıştırın. Fıstıkları mikserde un haline gelene kadar kıyın, tozşeker ve yumurta karışımına ilave edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip çırpın. Bu karışımı yağlanmış fırın kabına koyun. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuyan keki ortadan enlemesine kesip içine önce krem şanti, sonra fıstık ezmesi sürün. Krem şantinin kalanını spatula yardımıyla kekin üzerine sürüp fıstıkla kaplayın.



    Meyveli Tart

    [​IMG]



    Malzemeler:
    Taban:
    100 gram yumuşak tereyağı
    1 adet hafif çırpılmış yumurtanın yarısı (yarısı kremada kullanılacak)
    1/2 kahve fincanı yoğurt
    1 paket vanilya
    1/2 paket kabartma tozu
    3 çorba kaşığı pudra şekeri
    Aldığı kadar un
    Krema:
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 adet çırpılmış yumurtanın diğer yarısı
    1 paket vanilya
    1 su bardağı süt
    1/3 paket (200gr lık) labne peyniri ( 70 gr kadar)

    Hazırlanışı: 1 yumurtayı hafifçe çatalla çırpıp yarısını taban hamurunu hazırlayacağınız kaba alın. Tereyağını, yoğurdu, pudra şekerini ve vanilyayı elinizle karıştırın. Kabartma tozunu ve unu (azar azar) ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Tart kalıbına hamuru yayın. Kenarları yüksek tutun. Çatalla ortasını bolca delin. Önceden 175º C' de ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kreması için bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştıra karıştıra, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın üzerinden alın ve arada bir karıştırarak biraz soğutun. Ilınmış tart tabanının ortasına kremayı yayın. Buzdolabına kaldırın. Servis yapacağınız zaman meyveleri dizin. Bazı meyveler karardığı için servisten önce dizilmesi önerilir. Meyveleri dizip üzerine tart jölesi döküp öyle de buzdolabına kaldırabilirsiniz.


    Muzlu rulo pasta

    [​IMG]


    Malzemeler:
    Kek malzemeleri:
    4 yemek kaşığı toz şeker
    4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
    4 yemek kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    Krema malzemeleri: litre süt
    3 yemek kaşığı un
    4,5 yemek kaşığı toz şeker
    2 yumurta
    kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
    1,5-2 muz
    hindistan cevizi
    isterseniz dövülmüş ceviz

    Kekin hazırlanması: 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)
    Kremanın hazırlanması: 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. Soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)Ilıyınca ruloyu açın. Üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün. Üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serpin




    Profiterollü pasta

    [​IMG]


    Malzemeleri:
    Paket kakaolu hazır pasta keki
    Profiterol için:
    125 gr margarin
    1/2 su bardağı süt
    12 çorba kasığı un
    1/2 su bardağı su
    5 yumurta
    1 tutam tuz
    İçinin beyaz kreması için:
    3 su bardağı süt
    2 çorba kasığı un
    2 çorba kaşığı nişasta
    5 çorba kasığı şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    Çikolata kreması:
    2,5 çorba kaşığı kakao
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı şeker
    2 su bardağı süt
    1 paket bitter çikolata
    1 çay kaşığı sıvı yağ
    Krem şanti:
    1 paket krem şanti
    yarım su bardağından biraz fazla süt

    Profiterol yapılışı: Bir tencereye su, süt ve yağ eklenir, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştırılır. Yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur. Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya konularak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pin pon topu büyüklüğünde sıkılır: Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz krema sıkılır.
    Beyaz krema yapılışı: Vanilya dışında bütün malzemeler azar azar süt ilave edilerek, pütür kalmayacak şekilde ezilir. Daha sonra ocakta karıştırılarak pişirilir. Bir taraftan süt ve krem şanti hazırlanır, karışım soğuduktan sonra, krem şanti ve vanilya eklenerek mikserle çırpılıp enjektöre doldurulur.
    Çikolata kreması yapılışı: Çikolata ve yağ dışındaki malzemeler tencereye konarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Çikolata ve yağ eklenerek karıştırılarak eritilir.
    Pastanın yapılışı Profiterollerin içine beyaz kreme sıkılır. Hazır pasta kekinin her katına bolca krem şanti sürülür. Pastanın her tarafı şantiyle kaplanır.