Şerbetler Hakkında Genel Bilgi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu




  1. Osmanlı gelenekleri arasında şerbetler ve şuruplar oldukça önemli yer tutar. Kahve ve çayın 16-17.y.y. da Anadolu'ya geldiği düşünülürse misafire ikram edilebilecek sağlıklı, doğal, helal ve değişik lezzetler alınabilecek tek içecek şerbettir. Şerbetler aynı zamanda birer şifa aracıdır.Çeşitli meyve sularından yapılan bu şerbetlerin içerisine tarçın, nane, zencefil, karanfil .. gibi hoş koku veren baharatlarda eklenirdi.Şerbetlerde meyvenin tadı ve kokusunun bozulmamasına çok dikkat edilir. İçerisinde şeker oranının fazla olması ve limon tuzu konması sebebiyle uzun süre dayanır ve misafire de ikram etmesi kolay olur.