Semizotu Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 15 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır
    Semizotu Nasıl Pişirilir

    Yaz aylarının vazgeçilmezi semizotunun satasına altarnatif olarak yemeğide yapılmakta. Yiyecek konusunda biraz seçici olan ben semizotu yemeğine tek kelimeyle bayılıyorum .

    [​IMG]

    Malzemeler:

    - 1 bağ semizotu
    - 1 orta boy kuru soğan
    - 1 kahve fincanı zeytinyağı
    - 1 yemek kaşığı domates/biber salçası
    - 2 olgun domates
    - 1 yemek kaşığı bulgur/pirinç (tercihe göre)

    Yapılışı:

    1. Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.

    2. Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.

    3. Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.

    4. Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.

    5. Tercihe göre sarımsaklı yada sarımsaksız yoğurt ile servis edin.

    Afiyet Olsun
     



  2. Cevap: Semizotu Yemeği

    çamurlarını yıkamak derdi olmasa daha iyi olabilirdi :)