Semizotlu Pancar Salatası

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu



  1. Malzemeler

    1 tane pancar
    100 gr. Semizotu
    50 gr. Dilim parmesan peyniri
    25 gr. Kavrulmuş ceviz
    3 diş sarımsak
    Zeytinyağı
    Limon
    Karabiber
    Deniz tuzu

    Yapılışı

    Pancarı deniz tuzu, değirmen karabiber, sarımsak ve zeytinyağı ile alüminyum folyoya sarın. 160 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Sonra soğutmaya bırakın. Kabukları alıp dilim şeklinde tabağa yerleştirin. Semizotu yaprakları, dilim parmesan ve kavrulmuş cevizi üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta sosu hazırlayın. Önce limon suyu sonra tuz ve karabiber, en zeytinyağını sosa azar azar yedirin. Böylece daha lezzetli bir sos elde dersiniz.
    Salataya sosunu ekleyip servise hazır hale getirin.