Selüliti Önleyen Besinler

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda YAREN tarafından 10 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Selülitten kurtulma yolları,
    Hangi Besinler selüliti önler?
    Selüliti Önleyen Yiyecekler

    [​IMG]

    Selülit sorununda en etkili sonucu almak için sadece kremlerle yetinmeyip, beslenmemize de dikkat etmeliyiz. Düzenli egzersiz yapmalı ve daha az stresli bir yaşam biçimi ile kapsamlı bir program uygulamalıyız. Çünkü selülit hormonal değişimler, genetik yatkınlık, dolaşım bozukluğu, stres,dengesiz beslenme gibi birçok etkenin sonucunda ortaya çıkan bir cilt problemidir.



    Adım adım selülitlere çözüm programı


    • Hedeflerinizi yazın ve kafanızda hayal edin.
    • Selülitlerinizi değerlendirip derecesini tanımlayın.
    • Beslenmenizi inceleyin. Alışverişe gidin. Selülitleri önleyecek yiyecekleri olabildiğince fazla tüketmeye çalışın ve zararlı yiyecekleri hayatınızdan çıkartın.
    • Stresi azaltmak için yaşam şeklinizi değiştirmeye çalışın.
    • Bol bol su için.

    Sizin selülitiniz hangi seviyede?
    1. derece:
    Dışarıdan belli olmayan sadece sıkıldığında görünen.
    2. derece:
    Cildin yüzeyinde sıkmadan bile belli belirsiz çukurlanma görünen
    3. derece:
    Dışarıdan ileri derecede çukurlanma ve çökme görünen.
    4. derece:
    Bariz çukurlanma ve çöken bölgelerde çizgilenme görünen ve zaman zaman ağrı yapan.

    Uzak durulması gereken yiyecekler

    • Yağlı kırmızı et, sosis, söğüş etler vs.
    • Kümes hayvanları ve balığın kızarmış hal
    • Kızarmış yiyecekler (sebzeler dahil)
    • Tam yağlı yoğurt, süt
    • Şeker, şekerle tatlandırılmış meyve jöleleri ve reçeller
    • Soda ve kola (şekerli ya da şekersiz), meyve suları
    • Konserve sebzeler (domates ürünleri dışında) ' Beyaz ekmek, beyaz makarna, beyaz pirinç, krakerler, beyaz veya işlenmiş undan yapılan unlu gıdalar, rafine baklagiller
    • Tereyağı, mayonez

    Tüketilmesi gereken yiyecekler

    • Fasulye, mercimek, bezelye
    • Soyalı yiyecekler (soya fasulyesi, tofu)
    • Tavuk, hindi (derişiz), balık (fırında, ızgara)
    • Yumurta beyazı
    • Soya sütü (kalsiyum eklenmiş), yağsız süt
    • Yağsız sade yoğurt veya soya yoğurdu
    • Keten tohumu
    • Tüm meyve ve sebzeler
    • Kuru meyveler, yemişler
    • Zeytinyağı