Şekerpare tarifi irmikli

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 19 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Şekerpare tarifi irmikli

    [​IMG]
    Ramazan ayında tatlı olmadan sofraya oturamayanlar için çok güzel irmikli şekerpare tarifi. Şerbetli tatlıları sevenler için vazgeçilmez olan Şekerpare Ramazan ayında yine ilk sıralarda…

    İrmikli Şekerpare Malzemeleri
    • 2 adet yumurta (1 tanesi üzerine )
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • 1 çay bardağı irmik
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 125 gram margarin
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 2-3 su bardağı un
    Şerbeti için;
    • 3 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su
    • 4-5 damla limon
    Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetini hazırlayalım ki tatlı pişene kadar şerbet soğusun. Önce oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yumurtayı derin bir kabın içine alın üzerine pudra şekeri, irmik ve sıvı yağı ekleyip yoğurmaya başlayın.

    Un, kabartma tozunu ve vanilyayı son olarak ekliyoruz ve tekrar yoğuruyoruz. Klasik bir tabir olan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiysek ve hamurumuz ele yapışmıyorsa doğru yoldayız demektir. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak ister oval şekil vererek yapışmayan bir tepsiye dizelim.

    Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çiziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırınde üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 5 dk sonra başka bi tepsiye aldığımız şekerparelerin üzerine soğuyan şerbeti döküyoruz