ŞekerPare-Şeker Pare Tarifi-şekerpare tatlısı tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 17 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Şekerpare Nasıl Yapılır


    [​IMG]

    şekerpare için gereken malzemeler:

    1 paket margarin, oda sıcaklığında

    1 su bardağı pudra şekeri

    4 yemek kaşığı irmik

    2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    2 yumurta

    4 su bardağı un

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    şerbeti için:

    3 su bardağı şeker

    4 su bardağı su

    yarım limonun suyu

    üzerlerine:

    fındık içi


    Şekerparelerin hazırlanması:

    1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)

    Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirinÖnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 20-25 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz

    Şerbetin hazırlanması:

    3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın

    Ateşten alıp ılıtın

    Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin

    Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin