Şekerpare Nasıl Yapılır ? Resımlerle anlatım...

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 19 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resımlerle şekerparenın yapılışı
    şekerpare nasıl yapılır denenmiş tarif..
    şekerpare için:


    1 paket margarin, oda sıcaklığında

    1 su bardağı pudra şekeri

    4 yemek kaşığı irmik

    2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    2 yumurta

    4 su bardağı un

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    şerbeti için:

    3 su bardağı şeker

    4 su bardağı su

    yarım limonun suyu

    üzerlerine:
    ceviz içi ama ben bolca içine de ilave ettım harıka bır lezzet oldu
    Tarifin Hazırlanışı
    Şekerparelerin hazırlanması:


    1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)

    Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirinÖnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 20-25 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz

    Şerbetin hazırlanması:

    3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.Ateşten alıp ılıtın

    Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin

    Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.Arzu edersenız görsellık bakımından süper olsun dersenız üstlerıne krem şanti ve antep fıstık ılede süsler yapabılırsınız...


    işte Şekerpare Yapımı Resimli anlatım

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]









    Afiyet olsun