Şeker hamuru nasıl yapılır? Resimli

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pasta şeker hamuru tarifi

    Malzemeler

    900 g pudra şekeri
    60ml su
    3 tatlı kaşığı toz jelatin
    170g glikoz
    4,5 tatlı kaşığı gliserin

    Hazırlanışı

    Jelatini kaseye koyun ve uzerine suyu ekleyin sissin sonra ben mari yapin jelatini yani kaseyi kaynayan suyun ustune koyun jelatini eritin ve daha sonra gliserinle glikozu koyun ama sakin kaynamasin hafif renk deyistirdikten sonra karisimi alin ve pudra sekerin uzerine dokun once kaşıkla karıştırın ve daha sonra ellerinizle devam edin iyice karistirin sert bir hamur olaca hamuru yaptiktan sonra guzelce sarin ve en azindan bir gun bekletin ve kullanabilirsiniz.