Şehriyeli Plav Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 13 Temmuz 2013 tarihinde açılan konu


  1. Şehriyeli Plav




    Farklı bir tarif olmayabilir ama birçok bayanın şehriyeli plav tarifini çok fazla aradıklarını görüyoruz.Öyle sandığınız kadar kolay değildir plavın kıvamını tutturmak biraz suyu fazla olsa yada eksik olsa plavınızın görüntüsü ve tadı hiçde beklediğiniz gibi olmuyor.Bu nedenle sizlere güzel bir şehriyeli plav tarifi vermek istiyoruz.

    Şehriyeli Plav İçin Gerekli Olan Malzemeler


    İki bardak pirinç
    Bir çay bardağından iki parmak eksik şehriye
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Bir yemek kaşığı tereyağı
    Üç bardak kaynar su ve Tuz

    Şehriyeli Plav Tarifi

    Plavımızın yapılışına geçmeden önce pirinci güzelce ayıklayın ıslatın bir süre beklettikten sonra iyice yıkayın.Suyu iyice süzün.

    Ocağa tencereyi koyun sıvıyağ ve şehriyeleri kısık ateşte güzelce kavurun.Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra üzerine tereyağ ilave edin.

    Ardından pirinci ilave edin bu şekilde bir kaç dakika kavurun ve son olarak üzerine sıcak suyu ilave edin.kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin 15 dakika pişirin ocaktan alın ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/sehriyeli-plav-15025.jpg]sehriyeli-plav-15025[/IMGALT]
     



  2. düzgünce yapabildiğim tek yemektir :))