Şehriyeli Güveç Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 10 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Şehriyeli Güveç kebabı


    [​IMG]

    Şehriyeli pilav için malzemeler

    1 paket şehriye

    2 diş sarımsak

    1 adet soğan

    2 adet biber

    1 çorba kaşığı domates salçası
    Tuz
    Sıvıyağ
    Su


    Eti için:

    400 gram kuzu eti

    1 adet soğan

    1 adet domates

    1 çorba kaşığı salça

    1 defne yaprağı

    Su

    Tuz

    Sıvıyağ

    Üzeri için:

    2 adet biber

    1 adet domates

    Kaşar peynir rendesi

    Şehriyeli Güveç yemek tarifi

    1. Öncelikle şehriye sıvıyağda pirinç gibi kavrulur. Üzerine soğan ve sarımsak ilave edilir.Ardından biberler eklenir. Daha sonra domates salçası eklenip bir iki kez karıştırıldıktan sonra üzerine sıcak su ve tuz ilave edilip pişmeye bırakılır.
    2. Diğer tarafta tencereye sıvıyağ ve et alınıp kavrulur. Dah sonra soğan ardından domates eklenir. En son salça ve defne yaprağı ilave edilir. Sıcak su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
    3. Tuz ve istenilen baharatlar ilave edilir. Pişen şehriye pilavı tek kişilik güveçlere paylaştırılır. Üzerine pişen et paylaştırılır. Üzerine biber ve domates dilimleri kesilir. Kaşar peyniri rendesi serpilir.
    4. Fırında kaşar peyniri eriyip domates ve biber yumuşayıncaya kadar tutulur.