Şeftalili Tart

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu



  1. 6 büyük boy şeftali

    15 gr. doğal tatlandırıcı

    2 çorba kaşığı yağsız süt

    35 gr. mısır unu

    Hamur malzemeleri

    250 gr. kepekli un

    2 yemek kaşığı doğal tatlandırıcı

    90 gr. küp şeklinde kesilmiş tere yağ (light olabilir)

    2-3 çorba kaşığı buzlu su

    1 yumurta sarısı

    1 tutam tuz

    Unu büyük bir kasenin içinde eleyin. Tuz ve doğal tatlandırıcıyı ilave edin. İçine soğuk tereyağı ekleyin ve yoğurun. Küçük bir kasede bir yumurta sarısını iki kaşık buzlu su ile karıştırın ve büyük kaptaki karışımının ortasından bir çukur açıp küçük kasedekileri yumurtayı boşaltın. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 25 dakika kadar buzdolabında bekletin ve daha sonra tamamını pişirme kâğıdı arasında bastırarak 5-6 mm. kalınlığında açarak tart kalıbına yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, hamurun kabarmaması için pişirme kâğıdı üzerine ağırlık koyun ve10 dakika pişirin.
    Şeftalilerin kabuğunu soyduktan sonra büyük bir kasenin içinde dilimleyin. 15 gram doğal tatlandırıcı ve mısır ununu karıştırın. Şeftali karışımını, soğumuş tart hamurunun üzerine yerleştirin. Tart hamurundan arta kalan hamuru 1 cm. genişliğinde kesin ve şeftalili tartın üzerine kafes olacak şekilde yerleştirin. Üzerine sütü fırça ile sürün.
    İsterseniz tatlınızı bir parça dondurma ile sunabilirsiniz.