Şeftalili Pavlova Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 10 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Şeftalili Pavlova Tarifi ,


    Şeftalili Pavlova


    Malzemeler:

    2 adet şeftali
    3 adet yumurta beyazı
    175 gr. pudra şeker
    1 tatlı kaşığı mısır nişastası
    1 çay kaşığı elma sirkesi
    40 gr. file badem,
    fırında hafifçe kızarmış
    250 ml. süt
    2 adet yumurta sarısı
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 tepeleme çorba kaşığı un, elenmiş
    1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
    ½ vanilya çubuğu, veya 1 çay kaşığı vanilya
    50 ml. krema, çırpılmış

    [​IMG]

    Yapılışı :

    Mereng için: Yumurta beyazlarını mikserde kar gibi olana kadar çırpın. Daha sonra şekeri azar azar ekleyip her seferinde iyice çırpın. Mısır nişastasını, elma sirkesini ve file bademleri çok yavaşça kaşıkla karıştırarak ekleyin.

    Fırını 120 derece ısıtın.
    Fırın tepsisini yağlı kâğıtla kaplayıp kaşıkla 8 cm. genişliğinde 4 adet yuvarlak merengi dökün. Tam ortalarını kaşıkla çukurlaştırın. Isıtılmış fırında 1-1,5 saat, iyice gevrek olana kadar pişirin ve fırından almadan mutlaka içinde soğumaya bırakın.

    Pastacı kreması için: Ayrı bir tarafta çubuk vanilyanın içini çıkarıp sütün içine koyun ve sütü kaynatın.

    Şekerle yumurta sarılarını renkleri açılana kadar mikserde çırpın, mısır nişastası ile unu ekleyip çırpmaya devam edin. Kaynayan sütün 1/3'lük kısmını yumurtalı karışıma ekleyin ve devamlı karıştırın. Bu karışımın tamamını kalan sütün üzerine döküp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğumasını bekleyin.

    Pastacı kreması soğuduktan sonra çırpılmış krema ile karıştırın Soğumuş merenglerin içini çırpılmış kremayla hafiflettiğiniz pastacı kremasını doldurun. Üzerine şeftalileri koyarak servis edin.