Şeftali Soslu Revani

'Sorun Cevaplayalım' forumunda ZORBEY tarafından 7 Eylül 2011 tarihinde açılan konu


  1. Şeftali Soslu Revani tarifi


    Şeftali Soslu Revani Malzemeler:

    5 adet yumurta,
    100 gr Zeytinyağı,
    100 gr süt
    100 gr ciğ krema,
    100 gr badem tozu,
    150 gr toz seker
    150 gr un,
    200 gr İrmik,
    1 çay kaşiği vanilya,
    1 paket kabartma tozu

    Şeftali sosu için:
    2 adet şeftali,
    1 tatlı kaşığı bal,
    3 tatlı kaşığı agave şurup,
    1 çay bardağı su (175 derecede 45 dakika pişirilecek)

    Yapılışı:

    Fırınınızın ayarını 175 dereceye getirerek açın.Fırın ısınırken malzemelerinizi hazırlayın.
    5 adet yumurtanın sarısını beyazlarından ayırın yumurta sarılarına 100 gr zeytinyağ ekleyerek mixerle 3-dakika iyice çırpın. Bu arada yumurtaların beyazlarını da 150gr toz sekerle 3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın ve bir kenara alin.
    Yumurtanın sarıları ile çırptığınız zeytinyağ karışımına önce süt daha sonra çiğ krema ve badem tozlarını da ekleyerek iyice karıştırın
    Daha sonra bu karışıma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyin..Tekrar iyice karıştırın ve yumurta beyazı ile kar haline getirdiğiniz sekerli karışımı da ilave edin.
    En son 150 gr. unu da eleyerek boza kıvamına getirdiğiniz Revani karışımını mümkünse dikdörtgen bir pyrex veya fırın kabına dökün. Burada dikkat etmeniz gereken şey fırın kabının altına muhakkak bir yağlı fırın kağıdı yerleştirmeniz olacak.
    Bu tarifte herhangi bir kati yağ kullanmıyoruz bu sebeple herhangi bir yapışma ihtimalini ortadan kaldırmak için kağıt yararlı olacaktır.
    Revaninize geleneksel tatdan biraz daha hafiflik ve farklılık kazandırmak istiyorsanız şeftali sosu ile ıslatabilirsiniz..

    Şeftali Sosu Yapılışı:

    2 adet şeftaliyi soyup minik minik doğrayıp bir mutfak robotuna koyun. 1 çay bardağı sıcak su ve 3 kaşık Agave şurubu ile mutfak robotunda 2-3 dakikada hazırladığınız bu sosu bir tencereye alin. 1 kaşık balı da ilave ettikten sonra 6-7 dakika pişirin.
    Fırından çıkar çıkmaz Revaninin üzerine bu sosu dokun ve bir kürdanla revanin üzerinde gelişi güzel delikler açarak sosun bir bölgede toplanmamasına dikkat edin..