Sebzeli Rulo Et Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 26 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Rulo Et Tarifi
    Sebzeli Rulo Et nasıl yapılır

    Sebzeli Rulo Et

    [​IMG]


    Malzemeler :
    • 4 İnce dilim dana biftek
    • 4 dilim pastırma
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 1-2 dal taze soğan
    • 1 paket brüksel lahanası
    • 5-6 adet arpacık soğan
    • 8 adet taze patates
    • 4 diş sarımsak
    • 1-2 Kepçe sıcak su
    • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 çay kaşığı kekik
    • Tuz, karabiber


    Tarif :

    1. Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırınız
    2. Biftekleri bu karışımda 15 dk bekletip süzünüz
    3. Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyiniz
    4. Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırınız
    5. Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartınız
    6. Sirke ilave edip, ateşten alınız
    7. Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayınız
    8. Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartınız
    9. Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyiniz
    10. Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzünüz
    11. Patatesleri soyup yıkayınız
    12. İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzünüz
    13. Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote ediniz
    14. Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştiriniz
    15. Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpiniz
    16. Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz
    17. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz



    NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyunuz
    Akan suyun altında yıkayıp süzünüz