Sebzeli Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 4 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Pilav Tarifi Resimli
    Resimli Sebzeli Pilav Tarifi
    Sebzeli Pilav Tarifi


    Sebzeli Pilav
    [​IMG]
    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    1 su bardağı kadar iç bezelye
    1 adet havuç
    1 küçük kutu konserve mısır
    Tereyağı
    Tuz

    Hazırlanışı

    Öncelikle 2 su bardağı pirinci sıcak suda en az 1 - 2 saat öncesinden ıslatın. Eğer taze bezelye kullanacaksanız; bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Soyulmuş havuçla beraber, havucu doğramadan bir tencerede haşlayın. Ama mevsiminde taze bezelye kullanmanızı öneririz.

    Az zeytinyağında yıkanıp süzülen ıslanmış pirinçleri kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine kaynar su ekleyin. Su ölçüsünü genelde 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su olarak kullanın.

    Suyu ekledikten sonra tuzunu, haşlanan bezelyeyi ve bezelyelerin içinden çıkarıp küp küp doğradığınız havucu ve mısırı da ekleyin. Eğer konserve bezelye kullanacaksanız mısırla beraber direk haşlamadan ekleyin.

    Pilav suyunu çekince altını kapatın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine dökün ve pilavı narin bir şekilde ezmeden karıştırıp demlenmeye bırakın.