Sebzeli Omlet

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 11 Aralık 2008 tarihinde açılan konu






  1. MALZEMELER
    175 gr soğan
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 diş sarımsak
    1 orta boy kırmızı biber
    1 orta boy yeşil biber
    450 gr domates
    6 yumurta
    biraz kekik
    5 dal taze maydanoz


    HAZIRLANIŞI
    Bir tavaya zeytinyağını koyun. Doğranmış soğanı içine ekleyip, rengi değişip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun.
    Diğer tarafta sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin. Sık sık karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin
    Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra ufak ufak doğrayın. Onu da tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pişinceye kadar bekleyin.
    Bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın ve maydanoz ile diğer baharatları da ekleyerek tavaya dökün. Bir spatula yardımıyla yumurtanın her tarafa karışmasını ve iyicepişmesini sağlayın. Karışını katılaşıp, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
    Omlet piştikten sonra ince ince kıydığınız maydanozları üzerine serperek, bir dilim taze ekmek eşliğinde servis yapın.

    Afiyet Olsun...