Sebzeli Mantı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 4 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Mantı Tarifi Resimli
    Sebzeli Mantı Tarifi


    Sebzeli Mantı Malzemeleri:
    3 adet yufka
    3 adet havuç
    2 adet kabak
    1 adet soğan
    250 gr dana kıyma
    3 diş sarımsak
    Tuz, karabiber


    [​IMG]


    Sebzeli Mantının Yapılışı: Havuç ve kabakları ayrı ayrı rendeleleyin. Soğanı doğrayıp kıyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin. 1 adet yufkayı yayın, üzerine tamamını kaplayacak şekilde rendelediğiniz havuçları yayın üzerini ikinci kat yufka ile kapatın, yufkanın üzerine rendelediğiniz kabakları tamamını kapatacak şekilde yayın yine üzerine üçüncü kat yufkayı kapatıp bu kez soğanla kavurduğunuz kıymayı yufkanın tamamına yayın. 3 kat hazırlamış olduğunuz yufkaları rulo şeklinde yuvarlayın ortadan ikiye bölerek sıkıca alüminyum folyo ile kenarları da tamamen kapanacak şekilde sarın büyük bir tencereye su koyun ve kaynatın kaynar suyun içine folyoya sarmış olduğunuz ruloları yerleştirin 15 dakika kadar haşlanmasını bekleyin, ruloların içine su almamasına dikkat edin haşlanan ruloları tencereden alın, folyoyu açıp 3′er parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.


    afiyet olsun...


    alıntı