Sebzeli Levrek Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 21 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Sebzeli Levrek Buğulama Tarifi Resimli
    Sebzeli Levrek Buğulama
    Sebzeli Levrek Buğulama nasıl yapılır, Sebzeli Levrek Buğulama yemek tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 adet levrek balığı
    5 adet domates
    2 adet soğan
    5 adet sivri biber
    4 diş sarımsak
    1 tutam tuz
    1 tutam karabiber

    Hazırlanışı

    Öncelikle balıkları temizleyin ve yıkayın. Bir fırın kabına dizin.Sos için bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar iyice kavrulunca, doğranmış sivri biberleri ve doğranmış sarımsakları ekleyip bir müddet daha kavurun. En son rendelenmiş, blendırdan geçirilmiş ya da ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyip kavurun.

    Domatesli sosun üzerine karabiberi ve tuzu da ekleyin.Kaynayan sosu balıkların üzerine gezdirin, fırın kabını önceden ısıtılmış fırına sürün. 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.