Sebzeli Kuzu Sarma

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Kuzu Sarma


    [​IMG]


    Malzemeler


    750 gr. kemiksiz bütün kuzu budu
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz, karabiber
    İçi için:
    2 adet havuç
    2 adet kabak


    Yemeğin Tarifi


    Kuzu budunun üzerine karabiber ve tuz serpin. Havuç ve kabakları soyup,
    kaynar suda 3 dakika haşlayın. Sebzeleri uzunlamasına kestikten sonra kuzu
    budunun üzerine koyun.

    Budun kenarlarını içe doğru kapattıktan sonra rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir
    iple sararak bağlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Budun her tarafını çevirerek sarın.

    Budu fırırntepsisine koyun. İri parçalara bölünmüş soğan, havuç ve biberi ilave edin.
    160 derece fırında 45 dakik, pişirin. Kuzu budunu, iç pilav ya da fırınlanmış patates
    ile servis edin.

    Afiyet Olsun.