Sebzeli Kuzu Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 26 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Kuzu Buğulama Tarifi
    Resimli Sebzeli Kuzu Buğulama Tarifi
    Sebzeli Kuzu Buğulama Yapılışı

    Sebzeli Kuzu Buğulama

    Malzemeler
    1 kase bezelye
    maydanoz/dereotu
    125 g margarin
    1.5 kg kuzu eti
    1 soğan
    3 havuç
    3 kabak
    2 domates
    2 patates
    tuz

    Yapılışı
    Bir tencereye yağ koyulur ve içine soğanlar doğranarak kavrulur. İçine etler de ilave edilerek çevrilir. Etler biraz kavrulunca doğranmış havuçlar koyulur. Sonra kabukları soyulup doğranmış domatesler ilave edilir. Biraz tuz serpilip karıştırılır ve üzerine çıkacak kadar ılık su koyulur. Etler pişince diğer sebzeler de ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
    [​IMG]