Sebzeli kuzu budu nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli sebzeli kuzu budu güveç tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler:
    * 1 adet kuzu budu
    * 1 tatlı kaşığı kekik
    * Karabiber ve tuz
    * Bir tutam anason
    * 500 gram patates
    * 4 adet domates
    * 250 ml et suyu
    * 1 demet maydanoz
    * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    * 2 diş sarımsak
    * 200 gr yoğurt
    * 2 çorba kaşığı salça
    * Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Hazırlanması:

    * Budu bir tencerede 1 litre tuzlu suda yarım saat haşlayın.
    * Fırına dayanıklı büyük bir kabı yağlayın. Sarımsağı soyup ezin. Büyük bir kasede yoğurt, salça, kırmızı toz biber, kekik, karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, anason ve sarımsağı iyice karıştırın.
    * Fırını 180 dereceye ayarlayıp önce ısıtın.
    * Budu fırın kabına yerleştirin. Yoğurtlu karışımı üzerine sürün. Fırına verip yarım saat pişirin. Pişme süresinin sonunda budu fırından alın. Fırını kapatmayın.
    * Patatesleri soyup dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölün.
    * Et suyunu budun bulunduğu kaba dökün. Patates ve domatesi ekleyin. Tekrar fırına verip 1 saat kadar pişirin.
    * Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Servis yapmadan önce sebzeli kuzu budunun üzerine kıyılmış maydanozu serpin.