Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Kiş Lorraine Resimli
    Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi
    Sebzeli Kiş nasıl yapılır,
    Sebzeli Kiş Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Sebzeli Kiş Lorraine

    Malzemeler Hamuru için

    500 gr. un, elenmiş
    250 gr. tereyağı, yumuşamış
    3 adet yumurta
    5 gr. yaş maya
    üzeri için kaşar rendesi
    tuz


    Beşamel sosu
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    200 ml. krema
    az muskat rendesi
    tuz


    Üzeri için
    1 adet soğan, küp doğranmış
    3 diş sarmısak, kıyılmış
    1 adet sarı dolmalık biber, jülyen kesilmiş
    1 adet kırmızı dolmalık biber, jülyen kesilmiş
    2 adet kabak, içleri temizlenmiş, jülyen kesilmiş
    2 adet havuç, jülyen kesilmiş
    150 gr. brokoli, dilimlenmiş
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    karabiber, tuz

    Hamuru için:
    Unun ortasına yumurta, tereyağı, yaş maya, tuz ekleyin iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince 10 dakika kadar dinlendirin.

    Üzeri için:
    Bir tencereye zeytinyağı, soğan, sarmısak, havuç, brokoli, biberleri ve kabağı sırayla ekleyip soteleyin. Karabiber, tuzla tatlandırın ve sebzeler diriliğini kaybedince ocaktan alın. Fırını 200 derece ısıtın.

    Beşamel sos için:

    Tereyağında unu kavurun, un hafif sararınca azar azar sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak kremayı ilave edip muhallebi kıvamına gelmeden, daha yumuşak bir kıvamda muskatla tatlandırın. Ocaktan alın. Dinlendirdiğiniz hamuru merdaneyle açın, dikdörtgen bir payreks veya büyük bir yuvarlak fırın kabına hamuru yerleştirin. Fazla hamuru kesin, çatalla delikler açın. Alüminyum folyoyla kapladıktan sonra kabarmaması için üzerine nohut ya da kuru fasulyeyle ağırlık yapın. Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

    Hamuru fırından alıp üzerindeki kurubakliyatları çıkarın. 10 dakika daha hafif kızarıncaya kadar fırınlayıp hemen alın. Pişmiş hamurun üzerine sotelenen sebzeleri koyun. Beşamel sosu da üzerine dökün yayın ve kaşar rendesi serpiştirip 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirin.

    Sıcak servis yapın.