Sebzeli Güveç Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır
    Sebzeli Güveç Yemeği
    Sebzeli Güveç Oktay Usta

    [​IMG]

    Pişme süresi : Yaklaşık 1 veya 1.5 saat
    Hazırlama süresi : 25 dakika
    Kaç Kişilik 6


    Malzemeler

    1 kg kemiksiz kuzu eti
    5-6 Çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım kg taze fasulye
    2 Adet kabak
    3 Adet patates
    3 Adet domates
    2 Adet dolma biber
    1 Adet kırmızı dolma biber
    12-15 Adet arpacık soğan
    1 Diş sarmısak
    Tuz, karabiber, kekik



    Hazırlanışı

    Güvecin dibini sarmısakla ovalayıp 2-3 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayın.
    Bütün sebzeleri soyup yıkayın.
    Ufak parçalara kesip tuz ve karabiberle katıştırın.
    Eti kekikle karıştırın.
    Güvece sırayla et, fasulye, soğan, biber, kabak, patates ve domatesleri yerleştirin.
    Sebzelerin üzerine kalan yağı ve 1.5 su bardağı su ilave edin.
    Güveci folyo kağıtla kapatın.
    Fırında 1- 1.5 saat pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.