Sebzeli Gerdan Kırklareli

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 8 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Gerdan Kırklareli
    Kırklareli Sebzeli Gerdan
    Sebzeli Gerdan Yapılışı
    Sebzeli Gerdan Tarifi
    Kırklareli Yöresel Yemekleri
    [​IMG]

    Malzemeler
    2 adet kuzu gerdan
    1 su bardağı iç bezelye
    2 adet havuç
    2 adet iri boy patates
    1 demet taze soğan
    1 demet dereotu
    Yarım limonun suyu
    Yeteri kadar tuz karabiber


    Kuzu gerdanlarını yıkayarak temizledikten sonra düdüklüde 40 dakika süreyle haşlayın. Gerdanlar iyice haşlanınca tencereye, havuçları halka halka, patatesleri de istenilen büyüklükte doğrayıp atın. Hemen ardından bezelye, doğranmış taze soğan, tuz ve karabiberi de haşlanan gerdanların içine ilave edip sebzeler pişince ateşten alın. Limon suyu ve ince kıyılmış dereotuyla süsleyip, sıcak olacak şekilde servis yapın.