Sebzeli Ekmek Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Ekmek Dolması Nasıl Yapılır
    Sebzeli Ekmek Dolması Yapılışı
    Resimli Sebzeli Ekmek Dolması Tarifi
    Sebzeli Ekmek Dolması Resimli Tarif

    [​IMG]

    Malzemeler:
    1 adet büyük boy somun ekmeği (yuvarlak ve sert ekmek kullanmalısınız)

    DOLMA İÇİN

    250-300 g orta yağlı dana kıyma
    5 yemek kaşığı zeytin yağı
    2 adet orta boy kuru soğan
    2-3 adet taza yeşil doğan
    1 demet maydonoz
    1 demet dereotu
    1 demet taze fesleğen
    2 çay kaşığı tuz,karabiber
    3 su bardağı sıcak su


    Hazırlanışı:
    Somun ekmeğini üst kısmını bıçakla kapak gibi kesin.İç kısmını elinizle çıkararak boşaltın.Ekmeğin içini küçük parçalara ayırıp bir kenarda bekletin.Diğer taraftan,zeytinyağı ve kıymayı tencereye aktardıktan sonra ,karıştırarak,kıyma suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar,4-5 dk. kavurun.Üzerine incecik yemeklik doğradığınız kuru soğanları,tuz ve karabiberi ekleyin.Taze soğanları da bir santimlik parçalar halinde doğrayarak katın.Karıştırarak 3-4 dk. daha kavurun.Kavrulan kıymayının üzerine et suyu tableti ve 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin.10 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın.İncecik kıydığınız taze fesleğeni,dereotunu,incecik doğradığınız maydonozu ne kenarda bekleyen ekmek içini sulu kıymayla karıştırıp ekmeğin içini bu harçla doldurun.Servise sunmadan önce, ekmeği yuvarlak bir tepsiye düzgün bir şekilde koyun.Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dk. kadar ısıtıp sıcak sıcak AFİYETLE YİYİNİZ.