Sebzeli Dürüm

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 24 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Dürüm Tarifi
    Sebzeli Dürüm Nasıl yapılır?
    Buzdolabında kalan az sebzelerinizi değerlendirebileceğiniz ve kolay hazırlanabilen
    sebzeli dürüm tarifi
    [​IMG]
    Malzemeleri
    1 adet kabak
    1 adet patlıcan
    1 adet havuç
    2 adet lavaş ekmeği
    1 kase yoğurt
    1 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Damak tadınıza göre tuz

    Yapılışı

    Patlıcan, kabak ve havucun kabuklarını soyun.
    Orta kalınlıkta uzunlamasına dilimleyin.
    Sebzeleri karıştırma kabına alın.
    Üzerine tuz ve sıvıyağ ekleyip harmanlayın.
    Sebzeleri fırın tepsisine dizin.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
    Sarımsağı rendeleyip yoğurtla karıştırın.
    Lavaş ekmeği fırında ya da yapışmaz tavada ısıtın.
    Pişen sebzeleri fırından çıkarıp lavaş ekmeklerinin arasına pay edin.
    Üzerine sarımsaklı yoğurt sürün.
    Rulo biçiminde sarın.
    Sıcak servis yapın.

    Not
    Patlıcanların kararmaması ve acısının çıkması için 10 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz.

    Afiyet olsun