Sebzeli Çin Pilavı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 22 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Çin Pilavı, Çin Pilavı Tarifi

    Sebzeli Çin Pilavının çok lezzetli olduğu söyleniyor.Henüz denemedim fakat tarife bakınca hazırlanışı normal sebzeli yaptığım pilavı andırıyor,denemeye değer.

    [​IMG]

    Sebzeli Çin Pilavının Tarifi

    Malzemesi için
    2 su bardağı baldo pirinç
    5 su bardağı ılık su
    3 yemek kaşığı sirke

    Sebze harcı için
    4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    2 diş sarımsak
    2 adet orta boy kuru soğan
    2 tatlı kaşığı nişasta (buğday veya mısır olabilir)
    2 adet orta boy havuç
    1 adet orta boy kabak
    3 yemek kaşığı soya sosu

    Sebzeli Çin Pilavının Yapılışı

    Önce pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun.
    Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzernde haşlanmaya bırakın.
    Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz.
    Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
    Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
    Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
    Uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.
    Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin.
    Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın.
    Haşladığınız pilavı süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın.
    Hazırladığınız sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak veya ılık olarak servise sunun.
    Afiyet olsun