Sebzeli Biftek

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Biftek


    [​IMG]


    Malzemeler




    2 Adet Yağsız Biftek
    1 Adet Havuç
    1 Adet Patates
    6 Adet Taze Fasulye
    1 Adet Soğan
    1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    1 Diş Sarmısak
    Tuz


    Yemeğin Tarifi


    4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp, doğranmış
    havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini
    ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü tencerede yarım
    saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirelim.

    Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir.

    Terbiye için, yumurta sarılarını biraz tuzla çırpalım. Üzerine limon suyunu ekleyelim.
    Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam
    edelim. Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştıralım. İnce ince kıyılmış
    maydanozu da tabaklara serpip haşlamamızı tatlandıralım.

    Afiyet Olsun.