Sebzeli Biftek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 21 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Sebzeli Biftek Tarifi
    Sebzeli Biftek Tarifi Resimli
    Sebzeli Biftek Nasıl Yapılır ?
    [​IMG]
    Malzemeler,

    1 kg dana biftek

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı domates salçası

    3 tane kuru soğan

    1 su bardağı bezelye

    5 tane patates

    2 tane havuç

    4 su bardağı sıcak su

    1 tatlı kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı,

    Patates, bezelye ve havucu ayrı ayrı tencelerde haşlayın.Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp, kızdırın.Biftekleri tencerenin tabanına yerleştirin.Maşayla çevirerek bifteklerin her iki tarafını da güzelce pişirin.Pişen etleri tencerenin kenarına alıp, kalan etleri aynı uygulamayla pişirin.Soğanın kabuklarını soyup bütün olarak etlerin içine ekleyin.Tencereye 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin.Etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.Pişen etleri fırın tepsisine dizin.Salçayı 1 su bardağı sıcak suyun içinde eritin.İçine karabiber ve tuzunu ekleyin.Salçalı karışımı etlerin üzerinde gezdirin.Haşlanmış sebzeleri tepsiye yayın.Tepsinin üzerini aliminyum folyoyla kapatın.Daha evvel ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.