Sebzeler ve Faydaları

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve YAREN tarafından 13 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. YAREN Üye

    Sebzelerin yararları
    Sebzelerin vitaminleri​

    [​IMG]
    Sebzelerin faydaları
    Sağlıklı beslenme için uzmanlar her zaman bol miktarda sebze ve meyve tüketmemiz gerektiğini öneriyor.Peki hangi sebzede hangi vitaminler bulunur ve faydaları nelerdir?
    İşte sebzeler ve faydaları;


    Marulun Faydaları


    Yemekten önce salata şeklinde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür. Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir. Adet dönemlerinin düzenli ve ağrısız olmasını sağlar. Marul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderir, cilde tazelik ve pembelik verir.


    Bezelyenin faydaları



    Bezelye hem kansızlığı gideriyor hem de kabızlığı engelliyor. Kan kanserine karşı koruyucu etkisi var.


    Pırasanın faydaları


    Mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır. Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır kabızlığı önler. Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar.


    Enginarın faydaları


    Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginar kanı temizler ve yorgunluğu giderir. Diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirir. Enginar, beyin yorgunluğunu çabucak geçirir, kalp adalelerini kuvvetlendirir, kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağlar.