Sebze Tava

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler

    1 Adet Patates
    1 Adet Havuç
    1 Adet Soğan
    1 Adet Kabak
    1 Demet Maydanoz
    Mercanköşk
    Tarhur
    Fesleğen
    1-2 Çorba Kaşığı Mısır Unu
    1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
    Tuz


    Yemeğin Tarifi


    Patates, havuç, soğan ve kabağı yıkayıp temizleyelim. Maydanoz,
    mercanköşk, tarhun, fesleğen ve sebzeleri buharda veya çok az suda
    haşlayalım. iyice piştikten sonra sebzeleri tahta kaşıkla ezerek püre haline getirelim.

    Yağsız bir tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyalım. İyice kızdıralım. Hazırladığımız
    sebzeli karışımdan tavaya bir kepçe kadar alalım. Şekil verebilmek için sebzenin
    içine bir miktar mısır unu veya galeta unu ilave edelim.

    Sebzeleri tavada devamlı karıştıralım. Karışımın bir süre sonra katılaştığını ve
    sebzelerin birbirine yapıştığını göreceksiniz.

    Sebzeler mücver şeklini aldığında alt üst ederek iki tarafını da kızartalım.
    Dilediğimiz miktarda kızardığında tabağa alarak garnitürlerle zenginleştirip
    ana yemek olarak servis yapalım.