Sarıyer Böreği Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 23 Kasım 2013 tarihinde açılan konu


  1. Sizlere harika bir börek tarifi vermek istiyorum bayanlar.Marifetli bayanların elleriyle yapılan lezzetine lezzet katılan sarıyer böreği tarifi aşağıdaki gibidir.

    [​IMG]

    Sarıyer Böreği için Gerekli Malzemeler:

    500 gram un,250 gram yağ,2 adet yumurta, tuz,yarım kahve fincanı zeytinyağı,İstediğiniz bir börek içi malzemesi.

    Sarıyer Böreğinin Tarifi şöyledir:

    İlk yapılması gereken şey unun elenmesi olacak.Daha sonra böreğimizin yapılışına geçiyoruz unu hamur tahtasında eleyin ortasına bir kaşık yağ, 1 yumurta,kenarlarına tuz serpip,ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.Hamuru yarım limon büyüklüğün de bezelere ayırın.

    Sonrasında yaş bez altında 10 dakika dinlendirin.Her bezeyi 10-15 cm. Çapında dairelere açıp,üzerine eritilmiş margarin sürüp,kavuşturmaca 3’e katlayınız. Tekrar yağ sürüp,yine 3’e katlayarak, şekil verin.Yalnız Katlarken, her kata yağ sürmeyi sakın unutmayın.

    Ancak en üst kısma yağ sürmeyin..Hazırladığınız bezeleri, un serpilmiş bir tabağa dizip, üstlerine yaş bez örtüp,buzdolabına koyup,dondurunuz. 25-30 dakika sonra alıp,zeytinyağı sürülmüş tahtada,yağlanmış merdaneyle düzgün bir şekilde 2-4 mm. İncelikte kara şeklinde açın..Açtığınız bezelere içini koyun.

    Kavuşturmaca 3’e içi örtecek şekilde katlayın.Dökülmemesi için,kenarlarını hafifçe bastırın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında,altı üstü pembe renkte pişirin.Pişince,sıcak sıcak servis yapın.Afiyet Olsun