Sarımsaklı biberli karides tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 9 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Sarımsaklı Biberli karides
    Biberli Kardides
    Sarımsaklı Biberli Karides


    Sarımsaklı Biberli Karides



    Malzemeler:

    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 diş ezilmiş sarımsak
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
    Yarım kilo orta boy karides (kabukları ve içi temizlenmiş)
    1-2 yemek kaşığı limon suyu
    Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
    2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz

    Hazırlanması:

    Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
    Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin.
    Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin.
    Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın.
    O halde servis yapın.