Sardalya Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 21 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Sardalya Buğulama tarifi
    Sardalya buğulama nasıl yapılır

    MALZEMELER:

    1 kilo sardalya,

    1 kahve fincanı zeytinyağı,

    2 çorba kaşığı domates salçası,

    1 limonun suyu,

    yarım demet maydanoz,

    yarım demet dereotu,

    tuz,

    yarım bardak su.


    [​IMG]


    YAPILIŞI:

    Balıklar temizlenip, yıkanır.

    • Tepsinin içine dizilir. Zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, dereotu, salça ve su konur.

    Tuz ve limon suyu konur, kapağı kapatılır.

    • Orta hararetli ısıda 20 dakika pişirilir.