SARAY tatlısı nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. SARAY TATLISI


    Malzemeler:

    * 2 Yumurta (Birtanesinin sarısı üzerine)
    * 1 Paket margarin (oda sıcaklıgında)
    * 1 Fincan ayçiçek yağı
    * 1 Paket Kabartma tozu
    * 4 Bardak un
    * 150 gr Fındık
    * Şerbeti için;
    * 4 Bardak su
    * 3,5 Bardak Şeker
    * Yarım Limon
    [​IMG]




    Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Derin bir kaba tüm malzemeler konur ve kulak memesi kıvamını gelene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verilir ve fırın tepsinine dizilir (tepsi yağlanmaz), üzerine ayırdığımız yumurtanın sarısı sürülür,1 er adet fındık ortasına konur. Önceden ısıtılan 75 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet kepçe yardımıyla tatlıların üzerine dökülür, şerbetini çekince servis yapılır. Afiyet olsun.